De ce sa aleg forma de invatamant la distanta – ID?

Forma de studiu învățământ la distanță (ID) este aleasă cu precădere de acei candidați cărora responsabilitățile zilnice (locul de muncă, familia etc.) nu le permit să participe la activitățile didactice specifice formei de învățământ cu frecvență. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor, Facultatea de Business oferă următoarele facilități:

1. Studenții de la ID beneficiază de un program de studiu flexibil, și de un orar în care întâlnirile față în față cu cadrele didactice se realizează în week-end-uri (aproximativ de 6 – 7 ori pe semestru).

2. Program cu publicul la secretariat, bibliotecă și casierie în week-end-urile în care sunt planificate întâlniri cu studenții ID.

3. Planurile de învățământ sunt identice cu cele de la forma de învățământ cu frecvență, iar diploma obținută are aceeași relevanță și recunoaștere precum diploma de la forma de învățământ cu frecvență. Singura diferență între documentele de finalizare a studiilor între forma de învățământ cu frecvență și cea la distanță apare doar pe suplimentul la diplomă, unde este specificată forma de învățământ la distanță.

4. Pentru a facilita comunicarea și accesul la informații, studenții de la ID au acces la platforma e-learning a universității, precum și la aplicațiile Microsoft Teams și Skype for Business.

5. Prin intermediul platformei, studenții pot obține următoarele categorii principale de informații:

5.1. materiale de curs și materiale ajutătoare pentru a facilita procesul de învățare

print-screen platforma ID

5.2. consultații online (prin intermediul aplicației Lync / Skype for Business)

5.3. înregistrarea întâlnirilor față în față, pentru a fi descărcate și revăzute de câte ori este necesar

print-screen platforma ID 2

5.4. informații de ordin administrativ

print-screen platforma ID 3

5.5. posibilitatea de a comunica cu cadrele didactice și ceilalți colegi

print-screen platforma ID 1

6. Prin intermediul aplicației Microsoft Teams cadrele didactice:

6.1. pun la dispoziția studenților diferite materiale pentru studiu

poza6_1

6.2. comunică temele de control (temele de realizat pe parcursul semestrului) și oferă feed-back personalizat fiecărui student pentru temele realizate

poza6_2

6.3. comunică temele de control (temele de realizat pe parcursul semestrului) și oferă feed-back personalizat fiecărui student pentru temele realizate

poza6_3