Dubla Diploma EM Normandie

Ce se intampla in cadrul programului?

Participantii la programul de dubla diploma vor primi la sfarsitul programului o diploma de licenta din partea Facultatii de Business si o diploma de licenta din partea Ecole de Management de Normandie.

Programul de dubla diploma este valabil si pentru studentii de la nivel master care vor primi la sfarsitul perioadei o diploma de master de la Facultatea de Business si una din partea Ecole de Management de Normandie.

Cine poate participa? 

Studentii de la specializarea de nivel licenta Administrarea Afacerilor (romana si engleza) de la Facultatea de Business si programul Bachelor de Management International de la Ecole de Management de Normandie. Studentii Facultatii de Business trebuie sa fi finalizat  primii doi ani de studiu si au obtinut un minim de 120 ECTS, iar studentii de la EM Normandie trebuie sa fie studiat primul an si sa fi obtinut 60 ECTS.

La nivel master pot participa in cadrul programului de dubla diploma doar studentii inscrisi la programul International Business Administration de la Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Business si studentii inscrisi la programele Diplôme de l’Ecole de Management de Normandie, Grade de Master. Studentii masteranzi trebuie sa fi terminat primul an nivel masterat si sa obtina 60 ECTS dar sa fi si obtinut o diploma licenta in domeniul economie/administrarea afacerilor conform reglematarilor nationale in vigoare.

Cand trebuie sa stau in strainatate? 

Studentii din Romania trebuie sa isi petreaca anul trei de licenta, iar cei din Franta anul doi de licenta. Studentii de la programele de masterat se vor muta la universitatea partenera in anul 2 de master unde vor trebui sa obtina un minim de 60 ECTS.

Ce se intampla cu lucrarea de licenta/diseratie? 

Lurcrea de licenta/disertatie va fi elaborata de catre student sub supravegherea unui cadru didactic de la Universitatea Babes-Bolyai si a unui cadru didactic de la FH Aachen.

Exista alte constrangeri?

Studentii care doresc sa obtina diploma de la Ecole de Management de Normandie trebuie sa dovedeasca ca au finalizat un stagiu de practica de minim 5 luni in Romania, Europa sau il alta tara dupa finalizarea studiilor.

Cine imi finanteaza programul? 

Studentii pot obtine o bursa Erasmus pentru perioada in care participa la programul de dubla diploma

Exista si alte taxe? 

Studentii isi vor pastra statutul pe parcursul sederii la universitatea partenera (bugetat sau cu taxa) insa exista posibilitatea ca universitatea partenera sa impuna alte taxe conform hotararilor in vigoare.

Cand pot sa ma inscriu in programul de dubla diploma?

Inscrierile la programul de dubla diploma se fac in fiecare an in luna decembrie.

Care sunt dezavantajele?

Diploma statului francez nu se obtine decat dupa ce studentii dau dovada ca au parcurs perioada obligatorie de practica.

Ce documente imi sunt necesare?

Studenti ai Facultatii de Business:

Exchange students – Application Form 2013-2014 EM Normandie-France

Studentii ai Ecole de Management de Normandie: