Dubla Diploma FH Aachen

Ce se intampla in cadrul programului?

Participantii la programul de dubla diploma vor primi la sfarsitul programului o diploma de licenta din partea Facultatii de Business si o diploma de licenta din partea FH Aachen.

Programul de dubla diploma este valabil si pentru studentii de la nivel master care vor primi la sfarsitul perioadei o diploma de master de la Facultatea de Business si una din partea FH Aachen.

Cine poate participa? 

Toti studentii din cadrul programelor de licenta de la Facultatea de Business si de la FH Aachen care au studiat administrarea afacerilor, care au finalizat primii doi ani de studiu si au obtinut un minim de 120 ECTS.

La nivel master pot participa in cadrul programului de dubla diploma doar studentii inscrisi la programul International Business Administration de la Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Business si studentii inscrisi la programele International Business Management / Kunden-und Servicemanagement, si International Business Management / Finance, Accounting, Control, Taxation de la FH Aachen. Studentii masteranzi trebuie sa fi terminat primul an nivel masterat si sa obtina 60 ECTS dar sa fi si obtinut o diploma licenta in domeniul economie/administrarea afacerilor conform reglematarilor nationale in vigoare.

Cand trebuie sa stau in strainatate? 

In anul trei de licenta sau anul doi de masterat studentii se vor muta la universitatea partenera unde vor trebui sa obtina un minim de 60 ECTS.

Ce se intampla cu lucrarea de licenta/diseratie? 

Lurcrea de licenta/disertatie va fi elaborata de catre student sub supravegherea unui cadru didactic de la Universitatea Babes-Bolyai si a unui cadru didactic de la FH Aachen.

Cine imi finanteaza programul? 

Studentii pot obtine o bursa Erasmus pentru perioada in care participa la programul de dubla diploma

Exista si alte taxe? 

Studentii isi vor pastra statutul pe parcursul sederii la universitatea partenera (bugetat sau cu taxa) insa exista posibilitatea ca universitatea partenera sa impuna alte taxe conform hotararilor in vigoare.

Cand pot sa ma inscriu in programul de dubla diploma?

Inscrierile la programul de dubla diploma se fac in fiecare an in luna decembrie.

Care sunt dezavantajele?

Sistemul german presupune o sesiune de examene in perioada iulie-august, astfel incat studentii participanti vor absolvi facultatea in sesiunea februarie a anului respectiv.

Ce documente imi sunt necesare?

Studenti ai Facultatii de Business:

Studentii ai FH Aachen: