Evenimente

Iun
26
lun
Startup Your Idea @ UBB - Aula Magna
Iun 26 @ 16:00 – 20:00

ANUNŢ/INVITAŢIE – Startup your idea! From knowledge to business:how to build products from research.

Data de 26 iunie 2017, orele 16, în Aula Magna a UBB

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB – http://www.ubbcluj.ro ), în parteneriat cu Spherik Accelerator (https://spherikaccelerator.com/), vă invită la un eveniment dialog (1) despre drumul de la stadiul de idee sau rezultat al cercetării către a crea un produs şi a deveni antreprenor şi (2) despre oportunităţile oferite de un accelerator antreprenorilor care doresc să îşi dezvolte într-un timp scurt o afacere în zona Tech.

Invitaţia se adresează tuturor cadrelor didactice/cercetătorilor şi studenţilor UBB interesaţi.

 

Agenda:

1. Cuvânt de deschidere: Prof. univ. dr. Daniel David, Prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice.

2. Inovarea la UBB  – Gabriela Crişan, Şeful Oficiului de Management şi Transfer Tehnologic şi Cognitiv din UBB (OMTTC-UBB).

3. Spherik şi oportunităţile oferite de un accelerator antreprenorilor care doresc să işi dezvolte o afacere în zona Tech – Roxana Rugină, coordonator Spherik Accelerator.

4.  Cum să gândeşti ca antreprenor – Cezar Grigore, mentor Spherik Accelerator, YCombinator alumnus, entrepreneur.

5. Discuţii – Chestionar.

 

Context:

UBB valorizează toate cele trei componente ale cunoaşterii: (1) cercetarea (generarea de cunoaştere); (2) predarea/învăţarea (diseminarea cunoaşterii) şi (3) serviciile către mediul socio-economic/comunitate (utilizarea cunoaşterii). Într-un model humboldtian, cercetarea fundamentează însă toate componentele academice ale unei universităţi. Astfel, predarea/învăţarea nu diseminează doar cunoaştere – după modelul învăţământului preuniversitar -, ci diseminează cunoașterea împreună cu modalitatea ei de generare (învăţare prin cercetare; predare/învăţare activă) echipând astfel studenții nu doar cu cunoştinţe, ci şi cu modalităţi de a genera ei înşişi noi cunoştinţe. Serviciile către mediul socio-economic/societate nu sunt doar o replică a celor oferite de diverse companii de pe piaţă, ci sunt înalt inovative (bazate pe transfer de cunoaştere) şi/sau cu un standard de calitate maximal.

În ceea ce priveşte relaţia cu mediul socio-economic/comunitate, UBB este membru fondator al acceleratorului Spherik, urmărind încurajarea cadrelor didactice/de cercetare şi studenţii UBB să-şi transfere expertiza academică şi ideile inovative în servicii către mediul socio-economic-comunitate, prin dezvoltarea de afaceri (ex. prin Start-upuri, Spin-offuri, etc.).

 

Prof. univ. dr. Daniel David, Prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice

 

Pentru organizarea în condiții optime a evenimentului vă rugăm să completați formularul de înregistrare prin accesarea linkului de mai jos

 

https://goo.gl/forms/04xuyKtElQoJJWSm2

Startup your Idea 2017

Iun
28
mie
Workshop by Guest Lecturers @ Facultatea de Business - Sala 120
Iun 28 @ 11:00 – 13:00
Iul
1
sâm
Internship la MHP – a Porsche company
Iul 1 – Sep 30 all-day

In acest an studentii nostri au posibilitatea de a lucra pentru 3 luni in cadrul MHP la biroul companiei din Ludwigsburg, Germania. Finantarea stagiului de practica se asigura prin intermediul programului Erasmus+. Pentru a beneficia de oportunitate studentii trebuie sa isi depuna un dosar pana in data de 10 aprilie 2017. Mai multe informatii pot fi obtinute la biroul de relatii internationale al facultatii.

Mai multe detalii despre dosarul de selectie se pot gasi pe pagina: http://tbs.ubbcluj.ro/internship/ 

 

 

Erasmus-non-tehnic-web

Iul
22
sâm
Premiere Concurs National de Eseuri ” Doing Business in Romania” @ Facultatea de Business - Amfiteatru
Iul 22 @ 15:00 – 17:00