Internship plătit în Germania

Primii studenți ai specializarii Administrarea afacerilor în servicii de ospitalitate care au efectuat un internship plătit în Germania au fost repartizați la Hotelul Waldhof*** (face parte din lantul hotelier “Seetel Hotels & Co”). Hotelul este special amenajat pentru familii, conținand 5 case de vacanță, un club de joacă pentru copii și un restaurant. Internship-ul se realizează în cadrul unui stagiu de practică Erasmus+.

“În acest internship am învățat două lucruri esențiale în ospitalitate:
1. Precizia – camerele, sălile, mâcarea și servirea clienților trebuie să fie bine organizate și pregatite astfel încât ei să nu se simtă neglijați.
2. Importanța detaliilor – în serviciile de ospitalitate fiecare detaliu este esențial și trebuie tratat cu mare atenție, începând de la cele mai mici detalii cum ar fi poziționarea tacâmurilor pe mese, până la aranjarea paturilor din camere.

Pe lângă aceasta, am învățat ce însemnă “eficiența germană”, munca strictă bazată pe detalii și punctualitate și am învățat cum să facem diferența între orele de muncă – care necesită maximă atenție și efort – și orele/zilele libere în care trebuie să acumulăm energia necesară.

După prima lună de internship, o zi pe săptămână, managerul hotelului se ocupă de noi, arătându-ne cum se coordonează întreaga activitate a hotelului.” Barbara, Henrietta si Izabella, AASO, anul II

barbara si izabella henrietta

13461282_1107207979339411_292005399_o 20160601_162242