Internship

Internship

 

 
Facultatea de Business oferă studenților posibilitatea de a petrece cel puțin 2 luni într-un stat membru al Uniunii Europene în calitate de stagiar, cu cadrul Programului Erasmus de plasament.

Procedura de obținere a unui stagiu este foarte ușoară. Întregul program este descris la următoarea adresă:  Commisia Europeana – plasamente studentesti Erasmus.
Dar, pentru a avea această posibilitate este bine să urmăriți această pagină unde vor fi postate anunturi!

!!!! NOU OPORTUNITATE IARNA 2017-2018!!!! [21.11.2017]

Practica in Austria in perioada DECEMBRIE – FEBRUARIE! Facultatea de Business ofera mobilitati de practica pentru o perioada de  2 luni la Grupul Hotelier Edelweiss.

Perioada de mobilitate este 12.12.2017-12.02.2018 4 locuri

NOU!!! REZULTATE SELECTIE – contestatiile se depun pe email la international@tbs.ubbcluj.ro pana in data de 4 decembrie 2017 

rezultate interviu placements_noiembrie2017

Pentru a participa la selectia pentru bursa de plasament Erasmus+ studentii trebuie sa isi depuna un dosar de selectie in perioada 22.11.2017  - 28.11.2017 ora 12.00 la biroul de relatii internationale al Facultatii de Business sau la secretariatul facultatii. Acest dosar trebuie sa contina:

1. Formular de aplicare (descarca);

2. Declarație de participare în programul Erasmus+ (descarca);

3. Scrisoare de motivare (limba engleză);

4. CV limba engleză;

5. Adeverință cu media de pe anul trecut sau media de admitere;

6. Documente care să justifice alte activități extra-curriculare;

7. Certificat lingvistic (se poate obtine pana la plecare).

Alternative de desfasurare a unui stagiu de practica in strainatate

Oricum vă sfătuim să căutați și voi posibilități de efectuare a unui stagiu de practică în străinătate (in afara programului Erasmus+), iar mai jos aveți câțiva pași pe care puteți să îi urmați:

1. Definiți preferințele cu privire la alegerea țării, profilul companiei vizate și perioada de stagiu.

2. Elaborarea documentelor de aplicare (CV-ul și scrisoarea de intenție)
Se recomandă să utilizați modelul european CV Europass

3. Creați un model de un e-mail, asigurându-vă de corectitudinea lingvistică.

În conformitate cu disponibilitatea datelor, e-mail-urile ar trebui să fie individualizate, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie adresate unei anumite persoane, ale cărei date pot fi găsite pe pagina de internet a companiei date.

Mesajul ar trebui să includă CV-ul, în plus, se poate atașa o scrisoare de intenție, asta pentru a face candidatura dumneavoastră mai atractivă.

E-mailul ar trebui să includă, de asemenea, o scurtă prezentare a dumneavoastră caracterul, aptitudini, predispoziții și o indicație referitoare la modul în care compania dată se potrivește perfect în dezvoltarea profesională. De asemenea, este recomandat ca emailul să arate faptul că sunteți familiarizați cu profilul companiei la care aplicați, iar dumneavoastră ca și practicant veți aduce o valoare adaugată acesteia.

Mesajul nu trebuie să fie prea lung, acesta trebuie să fie concret și ar trebui să încurajeze receptorul pentru a citi CV-ul.
În cazul în care instituția nu răspunde în termen de două săptămâni, este recomandată trimiterea unui reminder. Totodată, merită să încercați să sunați compania și să întrebați despre decizia privind stagiul vostru.

4. Căutarea unei companii
Acest lucru are loc de obicei prin intermediul internetului. Puteți căuta direct pe site-urile companiilor sau puteți utiliza link-urile următoarelor baze de date pentru locuri de muncă și stagii de practică: