Jump Start by PwC

Jump Start by PwC

 

Viziteaza si Catedra PwC

Călătoria lui Traian Vuia

“La începutul anilor 1900, inventatorul român Traian Vuia studiază problematica zborului uman şi concepe primul aparat de zbor, pe care îl denumeşte “aeroplan-automobil”. Vuia prezintă proiectul Academiei de Ştiinţe din Paris pe 16 februarie 1903, însă acesta este respins cu menţiunea:“Problema zborului cu un aparat care cântărește mai mult decât aerul nu poate fi rezolvată și nu este decât o himeră.”

El începe singur construcţia aparatului…

…Pe 18 martie, 1906, are loc prima lui tentativă de zbor. După o accelerare de 50 de metri, aparatul părăseşte solul şi, la o înălţime de un metru, parcurge o distanţă de aproximativ 12 metri, apoi aterizează.

Numeroase ziare ale vremii, din Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie, scriu despre cel considerat a fi primul om care a zburat cu un aparat care cântăreşte mai mult decât aerul, echipat cu sisteme proprii de decolare, propulsie şi aterizare.”

JumpStart to Trusted Business Advisor este un program iniţiat în 2011 de echipa de servicii integrate pentru antreprenori (Private Company Services) a PwC România şi centrul de training The Academy at PwC. Programul se desfăşoară în parteneriat cu principalele universităţi din ţară şi se adresează celor mai valoroşi studenţi şi masteranzi ai facultăţilor cu profil economic şi de afaceri. Aceştia au oportunitatea de a lucra într-unul dintre birourile PwC din România şi de a beneficia de instruire şi îndrumare pentru dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor necesare unui consultant.

„Ce căutăm la participanţii din programul JumpStart to Trusted Business Advisor este în primul rând o atitudine de auto-depăşire, dublată de o pregătire pe măsură. Ce le urăm tuturor studenţilor: să credeţi cu tărie în visurile voastre. Visurile voastre se vor împlini în măsura în care veţi crede în ele, dar mai mult decât atât, în măsura în care veţi munci pentru împlinirea lor.” (Alexandru Medelean, Director, Liderul echipei de servicii integrate pentru antreprenori în cadrul PwC România şi fondatorul programului)

PwC este prima firmă de servicii profesionale care are o echipă şi o abordare dedicată ce oferă servicii integrate adresate antreprenorilor români. Parte dintr-o reţea recunoscută la nivel internaţional, centrul de training The Academy at PwC contribuie la ridicarea standardelor în educaţia de afaceri din România, oferind calificări profesionale şi cursuri de dezvoltarea a abilităţilor ce răspund cerinţelor actuale ale pieţei.

Pentru mai multe informaţii despre activitatea PwC în România vizitaţi www.pwc.ro.

Câștigătorii JumpStart to Trusted Business Advisor din edițiile precedente sunt:

2016: Bogdan Floruta

2015: Anda Suta & Alexandru Nituica

2014: Maria Horvat

2013: Bogdan Dida, Administrarea Afacerilor (vezi CV)

2012: Cenan Andrada, Administrarea Afacerilor (vezi CV)

2011: Suciu Ionela, Administrarea Afacerilor