Oups!

Totul este aproape gata!

Timpul de încarcare este neobișnuit de mare
Această problemă poate fii cauzată de o conecțiune slabă la internet
sau de downloadarea fișierelor cache la prima accesare a website-ului

Activitati Didactice Online - Semestrul I 2020-2021

Joi 10 Septembrie 2020 13:34:03

Dragi membri ai comunității Facultății de Business,


Împreună, suntem în mijlocul celei mai mari provocări mondiale (sistemul educațional nefiind exceptat). Urmărind cu atenție evoluția COVID-19, pe baza legislației, normelor și feedbackului principalilor actori ai comunității noastre (Ministerul Educației și Cercetării, Universitatea Babeș-Bolyai, studenți, profesori și personal administrativ) s-a votat în Consiliul Facultății de Business desfășurarea activităților didactice din semestrului I, a anului universitar 2020-2021, în format exclusiv online pentru toți anii, liniile de studiu și formele de învățământ. Reprezentații studenților au fost consultați și au votat în unanimitate pentru această opțiune.

Toate activitățile didactice (cursuri, seminarii, laboratoare, consultații, tutoriat) se vor desfășura online exclusiv cu ajutorul platformei MS Teams. Fiecare membru al comunității noastre va avea un cont oficial cu care va putea accesa resursele pachetului Microsoft Office 365. Acest pachet facilitând accesul la resurse de pe orice dispozitiv 24/24 ore, asigură comunicarea excelentă între membrii comunității și o bună organizare a activităților. Succesul vostru este central misiunii noastre.

Decizia nu fost una ușoară. Argumentele principale sunt legate de: sănătatea tuturor membrilor comunității noastre (alegerile noastre personale au repercusiuni sociale mai puternice ca niciodată), strategia educațională (actualizarea educației la cerințele online reprezintă viitorul îmbrățișat de către toate universitățile de elită) și provocările organizatorice (asigurarea spațiilor care să garanteze sănătatea participanților la actul educațional este aproape insurmontabilă). Înțelegem toate sentimentele voastre: ușurare (nici noi nu vrem să riscăm viața colegilor și a celor dragi), tristețe (și nouă ne este dor de întâlnirile față-în-față), supărare (ieșirea din ritmul obișnuit, amestecarea în același timp și spațiu a rolurilor pe care le jucăm și lipsa interacțiunii sociale creează tensiuni puternice). Și noi ne confruntăm cu aceleași sentimente și sperăm să le ”asimilăm” împreună.

Considerăm că responsabilitatea de a proteja pe cei mai vulnerabili dintre noi, renunțând la întâlnirea față-în-față este un preț acceptabil pe care trebuie să îl plătim pe termen scurt. Mulțumim pentru răbdare, determinare și empatia pe care o arătați celor din jur.

Multă sănătate și sperăm să ne revedem cât mai curând,

Decan Facultatea de Business

Conf. Univ. dr. Valentin TOADER

Joi 10 Septembrie 2020 13:34:03