Oups!

Totul este aproape gata!

Timpul de încarcare este neobișnuit de mare
Această problemă poate fii cauzată de o conecțiune slabă la internet
sau de downloadarea fișierelor cache la prima accesare a website-ului

Conferenţiar dr.

Larissa Batrancea

@ubbcluj.ro larissa.batrancea@ubbcluj.ro

Biografie

Discipline: Analiză economică şi financiară

Alte discipline: Teoria jocurilor în afaceri, Afaceri de familie

Informaţii:

Program tutoriat: Joi, 15:00-16:00

Codul clasei TEAMS este: roh10zm

Program consultaţii: Joi, 14:00-15:00

Pe baza programării prealabile prin email: larissa.batrancea[at]ubbcluj.ro

Codul clasei TEAMS este: s8oonfp

Birou: Sala 122

Larissa Batrancea este licenţiată în economie şi deţine o diplomă de master în small business, ambele în calitate de şefă de promoţie (media generală 10), este licenţiată şi deţine o diplomă de master în matematică şi a obţinut titlul de doctor în economie la Universitatea Babeş-Bolyai. În anul 2013 a finalizat un program postdoctoral la Academia Română din Bucureşti, obţinând cea mai mare medie (9,99) din totalul celor 134 de cercetători postdoctorali.

Larissa Batrancea a fost Profesor Invitat, Cercetător Invitat şi a finalizat diverse programe de specializare în analiză financiară, comportament fiscal, economie experimentală, teoria jocurilor, economie instituţională, neuroeconomie, eye tracking, programarea experimentelor în z-Tree la universităţi din Austria, Brazilia, Danemarca, Germania, Italia, Olanda, Rusia, Slovacia, Spania, SUA, Suedia.

A publicat 30 de cărţi şi capitole de cărti în calitate de editor, autor şi traducător (în editurile Routledge, Springer, Elsevier, IGI Global, Risoprint), 100 de articole ştiinţifice (11 în reviste indexate în Web of Science), pe tematici circumscrise comportamentului fiscal, analizei economice şi financiare, finanţelor publice comportamentale, economiei experimentale, neuroeconomiei. A coordonat un studiu în domeniul comportamentului fiscal în 44 de state de pe 5 continente, care a reunit 59 de coautori de la 62 de universităţi, institute şi organizaţii din lume. Studiul a fost publicat în anul 2019 în Journal of Economic Psychology şi a fost citat în articolul editorial publicat cu ocazia aniversării a 40 de ani de existenţă a Journal of Economic Psychology (Alos-Ferrer & Yechiam, 2020).

Larissa Batrancea a tradus în limba română două cărţi: Kirchler, E. (2007). The Economic Psychology of Tax Behaviour. Cambridge, England: Cambridge University Press şi Dixit, A. K., & Nalebuff, B. J. (2008). The Art of Strategy: A Game Theorist’s Guide to Success in Business and Life. New York, NY: W. W. Norton & Company. A fost director şi membru în 16 granturi naţionale şi internaţionale. A primit 13 premii şi distincţii pentru activitatea didactică şi de cercetare.

Vorbeşte limba engleză, italiană (certificare CELI 3), franceză (certificare DELF B2), spaniolă (certificare DELE B2), portugheză şi deţine certificatele HSK2 şi HSK3 pentru limba chineză.

Link Google Scholar