Despre

Facultatea de Business a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca organizează Concursul de cunoștințe, cu secțiunile: Concept de afaceri, Economie și Matematică (la alegere), în limba română.

Acesta se adresează elevilor de liceu din clasele a XI-a și a XII-a sau absolvenților din promoțiile anterioare.

Participarea la concurs este opțională, rezultatul obținut putând fi folosit pentru înscrierea la concursul de admitere din cadrul Facultății de Business.

În situația în care participați la Concursul de cunoștințe și nota obținută este minim 6 (șase), media de admitere la Facultatea de Business este formată din media obținută la Bacalaureat, la care se adaugă 10% din nota obținută la Concursul de cunoștințe.

Un exemplu în acest sens este: 8,25 (media examenului de bacalaureat) + 0,8 (sau 10% din nota la concursul de cunoștințe – nota 8,00 în acest caz) = 9,05 (media de admitere la Facultatea de Business).

Atenție! Media de admitere nu poate fi mai mare de 10,00 (zece).

Facultatea de Business organizează Concursul de cunoștințe în două etape, conform calendarului de mai jos:

 

  • Etapa I
  • – sâmbătă, 25 mai 2024 (secțiunile Economie și Matematică) – format fizic (str. Horea, nr. 7, Cluj-Napoca)

– luni - miercuri, 27-29 mai 2024 (secțiunea Concept de afaceri) – format online

 

  • Etapa a II-a
  • – joi, 11 iulie 2024 (secțiunile Economie și Matematică) – format fizic (str. Horea, nr. 7, Cluj-Napoca)

 

Durata probei de concurs
Durata Concursului este de 60 de minute pentru secțiunile Economie și Matematică. Pentru secțiunea Concept de afaceri, candidații vor susține un „pitch” cu o durată de 6 minute, urmat de o sesiune de 3 minute de întrebări.

 

Forma de examinare
Forma de examinare pentru secțiunea Concept de afaceri: proiect redactat individual, conform machetei anexate (nedepășind cele 7 pagini alocate) și prezentarea conceptului sub forma unui „pitch”. Termenul de predare a proiectului este: 20 mai 2024. „Pitch”-urile de prezentare se vor desfășura online, în perioada 27-29 mai 2024,  prin intermediul platformei MS Teams, conform programării care va fi comunicată după încheierea perioadei de înscriere. Ambele componente (conceptul tehnoredactat și „pitch”-ul de prezentare) sunt obligatorii.


Forma de examinare pentru secțiunea Economie: întrebări teoretice și practice de tip grilă, cu o singură variantă corectă de răspuns.
Forma de examinare pentru secțiunea Matematică: întrebări teoretice și practice de tip grilă, cu o singură variantă corectă de răspuns.

 

↘Tematica Concursului de cunoștințe pentru Secțiunea Economie.
↘Tematica Concursului de cunoștințe pentru Secțiunea Matematică.