Această secțiune prezintă publicațiile despre studiile desfășurate în cadrul proiectului.
Articole științifice:
-
Vermeir, I., Petrescu, D.C. and Petrescu-Mag, R.M., 2023. What are the ‘shape friendly’ locations to sell misshapen tomatoes? The effect of point of purchase on consumers’ abnormality perception and probability to buy. Food Quality and Preference, 106, p.104809.
-
Rastegari, H., Petrescu, D.C. and Petrescu-Mag, R.M., 2023. Factors affecting retailers’ fruit waste management: Behavior analysis using the theory of planned behavior and norm activation model. Environmental Development, 47, p.100913.
-
Archip, B.C., Banatean-Dunea, I., Petrescu, D.C. and Petrescu-Mag, R.M., 2023. Determinants of Food Waste in Cluj-Napoca (Romania): A Community-Based System Dynamics Approach. International Journal of Environmental Research and Public Health, 20(3), p.2140.
Participări la conferințe:
- Modern Trends in Business, Hospitality, and Tourism Conference, editia a treia: Sustainable Approaches and Business Challenges in Times of Crisis, 4-6 mai 2023 (https://tbs.ubbcluj.ro/conference/2023/index.html). Prezentarea: „Team Up for a Circular Economy: A Collaborative Approach between Farmers, Food Services, Retailers, and Consumers for Less Food”; autori Dacinia Crina Petrescu, Ruxandra Mălina Petrescu-Mag, Iulia Ajtai, Carmen Andreea Roba, Oana Adriana Gică, Ancuța Tenter, Adina Letiția Negrușa, Valentin Toader, Nicoleta Brișan
- Simpozionul Agro-Economie și Antropologie Rurală, Ediția a III-a, din 18 noiembrie 2022, organizat de Institutul de Cercetări Economice și Sociale Gh Zane, Academia Română, Filiala Iași, în parteneriat cu Asociația Rural Development Research Platform, Academia de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești” București – Secția de Economie Agrară și Dezvoltare Rurală și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara (https://acadiasi.org/simpozionul-de-agro-economie-si-antropologie-rurala-saar-2/). Titlul lucrării prezentate: ”Consumers’ understanding of the causes of fruit and vegetable waste: a qualitative approach”; autori: Dacinia Crina Petrescu, Ruxandra Mălina Petrescu-Mag.
|