Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Criterii de admitere

Criterii de admitere

Licență

Criterii de selecție pentru toate specializările

Eseu motivațional, redactat în limba de predare a programului, notat cu calificativul Admis/Respins.

Modalitatea de calcul a mediei de admitere:

  1. 100% media examenului de bacalaureat, în cazul în care candidatul nu a participat la Concursul de cunoştinţe și nu doreşte să se ţină cont de această notă;
  2. 100% media de la examenul de bacalaureat + 10% din nota obținută la Concursul de cunoştinţe, dacă aceasta este cel puţin egală cu 6,00 (şase 0%). În acest caz, nota finală nu poate să depășească nota 10 (zece 0%).

Concursul de cunoștințe are 3 (trei) secțiuni (Concept de afaceri, Economie și Matematică). Toate detaliile privind secțiunile vor fi comunicate în Regulamentul Concursului de Cunoștințe.

Probele secțiunilor Economie și Matematică, din cadrul Concursului de cunoștințe se vor desfășura în datele:

  • Etapa I – 12 aprilie 2025
  • Etapa a II-a – 5 iulie 2025

Iar cea aferentă secțiunii Concept de afaceri în 11 aprilie 2025.

Master

Criterii de selecție:

  1. Media examenului de licenţă (diplomă) cu o pondere de 30% în media finală;
  2. Media anilor de studiu la licență cu o pondere de 50% în media finală;
  3. Interviu cu o pondere de 20% în media finală (care se va desfășura ONLINE):
    • pentru specializările AA, MH, IBA și AAOTI – interviul va dura 10 minute și se va concentra pe următoarele aspecte: capacitatea de prezentare a candidatului, gradul de informare privind programul pentru care aplică, gradul de planificare al carierei, gradul de sincronizare dintre obiectele de carieră și programul de masterat, un proiect de succes reprezentativ pentru identitatea profesională.
    • pentru specializarea Antreprenoriat și Inovare – interviul se va concentra pe conceptul de afaceri propus de candidați; în acest sens, candidații vor depune, în dosarul de admitere, un Concept de afaceri rezumat (Anexa 2), care va acoperi, în nu mai mult de 600 de cuvinte, următoarele aspecte: descrierea domeniului de activitate, descrierea produsului/serviciului oferit, oportunitatea de afaceri (nevoia satisfăcută/ problema soluționată), descrierea pieţei, avantajele competitive, bugetul investiției.
  4. Candidaţii trebuie să depună la dosar un atestat/certificat de competenţă lingvistică. Pentru atestatul de competenţă lingvistică pragul minim acceptat pentru admiterea la masterat este minim B1.

Criterii de departajare în caz de medii egale:

Criteriul 1: media ultimului an de studiu de la nivel licență

Criteriul 2: media penultimului an de studiu de la nivel licență