Oups!

Totul este aproape gata!

Timpul de încarcare este neobișnuit de mare
Această problemă poate fii cauzată de o conecțiune slabă la internet
sau de downloadarea fișierelor cache la prima accesare a website-ului

30 de ani de Business

Vineri 10 Mai 2024 17:59:43

Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca celebrează în acest an trei decenii de excelență în domeniul educației antreprenoriale și de business.

Progresul continuu al Facultății de Business a determinat creșterea numărului de studenți, de la 34 în anul universitar 1995-1996, la aproximativ 1.700 în anul universitar 2023-2024.

Facultatea a fost acreditată de către NIBS (Network of International Business Schools) în anul 2015 și reacreditată la începutul acestui an, în urma vizitei comisiei de evaluare. Totodată, eforturile cadrelor universitare se îndreaptă și spre alinierea facultății la standardele AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business).

Pentru a marca aceste momente deosebite din evoluția facultății noastre, în săptămâna 13-19 mai 2024 vom organiza o serie de evenimente, la care vor lua parte toți cei care au contribuit sau continuă să contribuie la dezvoltarea noastră instituțională (in partnership): cadre didactice, studenți, alumni, colaboratori și parteneri din mediul de afaceri. Membrilor comunității academice și de business din România li se vor alătura invitați din străinătate.

Acest aspect va determina modificări semnificative în orar, activitățile din această săptămână fiind gândite în așa fel încât să includă o serie de evenimente extracurriculare care să aducă o plus valoare semnificativă studenților.

  • Activitățile didactice la nivel licență se vor desfășura luni (13 mai) și marți (14 mai), conform unui orar special. În locul cursurilor și seminarelor obișnuite, la fiecare disciplină este planificată o întâlnire în cadrul căreia cadrele didactice vor alterna activitățile de predare (curs) cu cele practice (seminar).
  • Activitățile didactice de la nivel masterat se vor desfășura conform informațiilor publicate de către fiecare cadru didactic în clasa din Teams.
  • Evenimentul central îl va reprezenta Gala Aniversară „30 de ani de Business” care se va desfășura în data de 14 mai 2024, începând cu ora 17:30, în Aula Magna a prestigioasei noastre instituții academice (la etajul al doilea din sediul central al Universității Babeș-Bolyai).
  • Miercuri (15 mai) studenții vor avea ocazia să participe la workshop-ul „Înțelegerea și îngrijirea sănătății mintale în timpul studenției”, invitat: psiholog dr. Cristina Tomoiagă, în intervalul orar 10:00-11:30.
  • Tot miercuri, în prima parte a zilei, va fi organizat workshop-ul „Business Studies from Local to Global”, la care vor participa reprezentanți AACSB, decani și prodecani ai facultăților de profil economic din țară, respectiv cadre didactice ale Facultății de Business.
  • De asemenea, în după masă zilei de miercuri (începând cu ora 19:00), studenții vor avea posibilitatea să se relaxeze și distreze împreună cu colegii din ASB, încercând „să evadeze” din cadrul facultății – Facultate Escape.
  • Ziua de joi (16 mai) va fi marcată de deschiderea oficială a conferinței internaționale Modern Trends in Business, Hospitality, and Tourism, ediția a 4-a, la ora 9:30. În acest an vor fi prezentate peste 110 lucrări științifice, realizate de autori din România, Marea Britanie, Turcia, Australia, Polonia, Elveția, Malta, Franța, Spania, Filipine, Israel, SUA, Grecia, Portugalia, Brazilia, India, Zimbabwe, Africa de Sud, Qatar, Republica Moldova, Slovacia, Ungaria și Arabia Saudită. Programul va continua cu discursurile keynote speakerilor și prezentările pe secțiuni. Cei 41 de studenți înscriși își vor prezenta rezultatele studiilor realizate și vor primi sugestii pentru dezvoltarea lor.
  • Tot în aceeași zi, joi, studenții se vor putea întâlni cu diverși întreprinzători în intervalul 10:00-11:30, iar apoi, un reprezentant CCOPA va susține un workshop privind deciziile profesionale, în intervalul orar 12:00-13:00. Ziua se va încheia cu Board Games Night, activitate în cadrul căreia studenții vor avea posibilitatea să socializeze și să joace diverse jocuri.
  • Vineri (17 mai) va fi dedicată evenimentului „Alumni Days”, studenții având posibilitatea să interacționeze cu un Alumn al facultății, Patrick Ciorcilă, organizator Transylvania Open și cofondator Sports Festival, care va prezenta experiența sa de afaceri. Ultima activitate este reprezentată de un Quiz interactiv, care va cuprinde atât întrebări referitoare la Facultatea de Business, Universitatea Babeș-Bolyai, mediul economic, mediul business, cât și unele de cultură generală.
  • Conferința Internațională MTBHT va continua în ziua de vineri cu discursurile keynote speakerilor și prezentările pe secțiuni.
  • Duminică (19 mai), ASB va sărbători 27 de ani de la înființare, în cadrul Casei de Cultură a Studenților, Sala Transilvania.

Pentru aceste activități extracurriculare, rugăm studenții să se înscrie în formularul următor, cu scopul de a ne organiza corespunzător: aici.

De asemenea, în calitate de membri ai comunității Facultății de Business, ne dorim ca fiecare dintre noi să se poată asocia cu Facultatea de Business, motiv pentru care i s-a pregătit un mic cadou aniversar fiecărui student.

Vineri 10 Mai 2024 17:59:43